Samen werken aan eigentijds onderwijs

 

Interessante links


 

Operation Education is een organisatie voor iedereen die wil bijdragen aan een nieuw ecosysteem voor het onderwijs. Met alle activiteiten wil Operation Education de al gaande zijnde fundamentele kanteling van het onderwijssysteem stimuleren, verdiepen en versnellen. United4Education is een platform waar je mensen ontmoet met ideeën die aansluiten bij die van jou, die je inspireren en je stof tot nadenken geven, mensen met wie je kunt dromen en co-creëren.

  • Kennisnet ontwikkelt en verspreid kennis over het effectief en efficiënt gebruik van ict. Kennis over de inzet van eigentijdse leermiddelen, het slimmer organiseren van het onderwijs en het uitbouwen van de 21e eeuwse vaardigheden. Zie o.a.:
  • Kennisnet thema gepersonaliseerd leren
  • Brochure van Kennisnet over gepersonaliseerd leren
  • Kennisnet thema 21st century skills
  • Download het Kennisnet Trendrapport 2014/2015


Het platform School in the cloud helpt leerlingen/studenten om zich voor te bereiden op de toekomst door gebruik te maken van Self Organised Learning Environments (SOLE). Prof. Sugata Mitra heeft ruim 13 jaar onderzoek gedaan naar SOLE.

New Pedagogies for Deep Learning is een wereldwijd partnerschap wat bestaat uit een samenwerking van 1000 scholen uit tien verschillende landen. Deelnemende nationale en internationale partners en scholen werken continu samen om met behulp van onderzoek en de meest innovatieve middelen succesvolle praktijk ervaringen aan te duiden die Deep Learning vormgeven.Prof. John Hattie schreef de bestseller "Leren zichtbaar maken" ("Visible learning")  op basis van resultaten van onderzoek waarbij miljoenen leerlingen zijn betrokken zijn boek . Het boek bevat de grootste verzameling van evidence-based onderzoek over wat grote impact heeft op het verbeteren van het leren. 

Most likely to succeed is een documentaire over een High School die het onderwijs op een eigentijdse manier heeft vormgegeven. Op de bijbehorende site staat meer informatie voor ouders, leerlingen en onderwijsprofessionals.
De Stichting FabLab.nl heeft als doel het introduceren, propageren en verspreiden van het FabLab concept in Nederland.


Het Creative Learning Lab van de Waag Society ontwikkelt creatieve toepassingen van nieuwe technologie voor het onderwijs en onderzoekt samen met experts uit het onderwijs, de kunsten, de culturele- en de creatieve nieuwe media sector de mogelijkheden van technologie voor het ontwerp van eigentijdse leerervaringen en de ontwikkeling van nieuwe, aantrekkelijke vormen van onderwijs.


Platform eigentijds onderwijs (VO)

Talentenkracht is een onderzoeksprogramma naar talenten van kinderen op het gebied van wetenschap en techniek.

Het Creative leadership program van THNK bestaat uit vier onderdelen die ook heel goed passen bij het C5O-model voor leren (samen leren door te creëren). Het bestaat uit de onderdelen Quest, Challenge, Forum en Accelerator.

InnovatieImpuls onderwijs


 


Kaart
Opbellen
E-mail
Info